راه نجات افزايش توليد ملي ; اشتغال
بسمه تعالي
زمينه رشد در هر كشوري نيازمند پيش زمينه هايي است كه يكي از آن ها توليد ملي است كه مي تواند زمينه هاي اشتغال را در كشور افزايش دهد و در نتيجه منجر به ايجاد ثروت و اشتغال بيش تر در بخش هاي مختلف اقتصادي، سياسي و اجتماعي شود؛ ضمن آن كه توليد به معني ارزش نهادن به منافع ملي كشور نيز است.
در اين باره مي توان گفت كه واردات بي رويه كالا و اجناس در سال هاي اخير، لطمات زياد و جبران ناپذيري بر پيكر اقتصادي كشور وارد كرده است. با توجه به اين كه هم اكنون نرخ بيكاري در كشورمان در حدود دو رقمي است و به اين موضوع اضافه كنيد شكست و تعطيلي برخي از واحدهاي اقتصادي در ولايات هرات، كابل، مزار، قندهار و جلال آباد را كه خود كمكي هستند بر افزايش بيكاري در كشور.
هم چنين كارشناسان مسايل اقتصادي كشور معتقدند، فرهنگ توليد و زحمت بايد جاي گزين فرهنگ واردات شود، كه اين امر هم توجه بيش تر دولت بر توليد ملي بوده كه اساسات آن را در اختيار مولدين قرار دهد.
پي نوشت 1:كشور نياز مبرم به توليد دارد!
هر چند در این سال ها، برخی از افراد برای به دست آوردن ثروت اقدام به استفاده از راه های غیر متفاوت و غیر قانونی می کنند و طرز فکر تولید را نمی توان تنها با شعار به مردم داد، پس بازهم دولت باید از این راه ها جلوگیری کرده و راه های مشروع را به صورت آسان تر و سهل تر در اختیار مردم قرار دهد.
گرچه در شرایط فعلی، اقتصاد به گونه ای تنظیم شده که تجارت حرف نخست را در کسب منافع و عایدات می زند و از تولید و تولید کننده خبری نیست، اما نباید فراموش کرد که تولید کننده در عرصه اقتصادی می تواند قهرمان محسوب شود، زیرا می تواند با آفرینش، زمینه های اشتغال را در کشور گسترش دهد و نه فقط به تولید ملی کمک کند بلکه در زمینه توزیع ثروت از طریق توسعه اشتغال، یاری می رساند.
از سوی دیگر از امور غیر متعارف که نه تنها کمکی به تولید ملی نمی کند ، بلکه کارهای تولیدی مهم را از پا می اندازد، افزایش ساخت وساز بلند منزل ها است که در این اواخر خوشبختانه یا متأسفانه بسیار زیاد شده است.
از آن جایی که کشور نیاز مبرم به تولید دارد و در این زمینه مشکلات فراوانی نیز بر سر راهش است، ساخت وساز بلند منزل ها فقط بستر مناسبی برای فروش کالاهای بی کیفیت وارداتی را فراهم می کند، یا به عبارتی دیگر تلاش می شود تا کارگران خارجی بیش تر از داخلی کار داشته باشند و مصالح ساختمانی کشورهای نظیر پاکستان به صورت رو به افزونی به فروش برسند.
در عین حال سرمایه در کشورمان همواره و همیشه به سوی فعالیت های غیر مولد حرکت می کند که این امر تأثیر نامطلوبی بر اقتصاد کشور، در طولانی مدت خواهد داشت.
به همین منظور دولت نباید از خود مسئولیت زدایی کند؛ زیرا هیچ کشوری در مسیر توسعه قرار نگرفته است، مگر این که دولت های شان، برنامه های مشخص و کارا برای توسعه تدوین کرده و در عملی ساختن آن ها نیز کارهای جدی را روی دست گرفته باشد.
بد نیست به این نکته هم اشاره ای شود که استفاده از کالاهای خارجی هر چند ارزان در اختیار مردم قرار می گیرد اما متأسفانه عواقب ناگواری را برای تولید و عوامل تولیدی کشور به دنبال دارد که به راحتی در کشورمان تبلیغ می شود.
با ذکر این اوصاف در پایان باید گفت که واردات برای هر کشوری نیاز است اما وارداتی که کنترل شده باشند؛ زیرا ورود کالای کنترل شده می تواند بستر مناسبی را برای رقابت بین تولید کنندگان داخلی مهیا کند که این هم نیازمند توجه دولت به تولیدات مولدین داخلی است.
| نویسنده : Moh3n_azaنظر