استقلال اقتصادي در گرو...
به استقلال اقتصادي ميريم اگر....
مقام معظم رهبري: استقلال اقتصادى، يعنى ملت و كشور، در تلاش اقتصادى خود روى پاى خود بايستد و به كسى احتياج نداشته باشد. معنايش اين نيست كه ملتى كه استقلال اقتصادى دارد، با هيچكس در دنيا داد و ستد نمىكند؛ نه. داد و ستد، دليل ضعف نيست. چيزى را خريدن، چيزى رافروختن، معامله كردن، گفتگوى تجارى كردن، اينها دليل ضعف نيست…
پ.ي.نوشت 1: اقتصادي پايدار بدون نفت ممكن است؟
پ.ي.نوشت 2: تحريم هاي اقتصادي چه منافعي دارد؟
پ.ي.نوشت 3 : جهاد اقتصادي با حضور مردم
استقلال اقتصادی
کم نگذارید
شما اگر یک پیچ را مىگردانید و سفت مىکنید، اگر یک چرخ را مىچرخانید، اگر جایى یک بخیه مىزنید، اگر ماشینى را گریسکارى مىکنید، اگر کتابى را چاپ مىکنید، اگر کتابى را مىنویسید، اگر سرِ کلاس درس مىدهید، اگر در بیمارستان به بیماران مىرسید، اگر در شهردارى مشغول تمیزکردن معابر شهرى مردم خودتان هستید، اگرگویندهاید، اگر نویسندهاید، اگر محقّقید، اگر روحانى هستید، اگر مشغول تحصیل و درس خواندن هستید، اگر در دانشگاه یا مدرسه هستید، اگر در کار هنر مشغولید، اگر فیلمسازید، اگر داستان نویس هستید، اگر روزنامه نگارید؛ هر چه هستید و هر که هستید و هر جا کار مىکنید، باید سعى کنید کارى را که انجام مىدهید، درست انجام دهید، کامل انجام دهید، محکم انجام دهید، و کم نگذارید. این، یکى از شرایطى است که اگر محقّق شود، مابه استقلال اقتصادى مىرسیم.
دیدار کارگران و فرهنگیان کشور، به مناسبت «روز کارگر» و «روز معلّم» – ۱۵/۰۲/۱۳۷۲
وزنه
استقلال اقتصادى، یعنى ملت و کشور، در تلاش اقتصادى خود روى پاى خود بایستد و به کسى احتیاج نداشته باشد. معنایش این نیست که ملتى که استقلال اقتصادى دارد، با هیچکس در دنیا داد و ستد نمىکند؛ نه. داد و ستد، دلیل ضعف نیست. چیزى را خریدن، چیزى رافروختن، معامله کردن، گفتگوى تجارى کردن، اینها دلیل ضعف نیست. اما باید طورى باشد که یک ملت، اوّلاً نیازهاى اصلى خودش رابتواند خودش فراهم کند. ثانیاً، در معادلات اقتصادى دنیا و مبادلات جهانى، وزنهاى باشد. نتوانند او را به آسانى کنار بگذارند؛ نتوانند او را به آسانى محاصره کنند؛ نتوانند او را به آسانى فرو دهند و هر چه مىخواهند به او املا کنند.
دیدار کارگران و فرهنگیان کشور، به مناسبت «روز کارگر» و «روز معلّم» – ۱۵/۰۲/۱۳۷۲
ادعا
اگر یک ملت، از لحاظ سیاسى تحت تأثیر قدرتهاى بزرگ نباشد و از لحاظ اقتصادى هم به خودکفایى کامل برسد، اما فرهنگ و اخلاق و عقاید و باورهاى دشمنان و بیگانگان در میان این ملت رواج داشته باشد و رشد بکند، این ملت نمىتواند ادعاى استقلال کند.
دیدار اقشار مختلف مردم و جمعى از پزشکان و پرستاران و کارکنان مراکز آموزشعالى و درمانى کشور – ۱۵/۰۹/۱۳۶۸
اقتصاد بدون نفت
خشت کج
این خشت کجى است که در زمان رژیم پهلوى گذاشته شده است. آن جوانانى که نمىدانند رژیم گذشته با این کشور چه کرده است، بدانند یکى از دهها کار خیانتآمیزى که کردند، این است! اقتصاد این کشور را متّکى به نفت کردند که به آسانى هم نمىشود آن را تغییر داد و دگرگون کرد! این ملت اگر بتواند، باید با صادرات گوناگون صادرات میوه، صادرات معادن گوناگونى که در این کشور هست، تولیدات صنعتى، کشاورزى و خدمات این کشور را اداره کند.
صحن مطهّر حضرت ثامن الحُجج، امام رضا (ع) – ۰۱/۰۱/۱۳۷۷
فوق العاده
من چند سال قبل از این گفتم – البته آن وقت مسئولین دولتى از این حرف هیچ استقبال نکردند – ما باید به جائى برسیم که اگر یک روزى به خاطر قضایاى سیاسى، اقتضائات سیاسى، یا اقتضائات اقتصادى در دنیا، اراده کردیم که صادرات خودمان را مثلاً براى مدت پانزده روز یا یک ماه متوقف کنیم، بتوانیم. شما ببینید این کار چه قدرت عظیمى را براى یک کشور تولید کنندهى نفت به وجود مىآورد که یک وقت اگر اراده کرد، بگوید آقا من از امروز تا بیست روز نفت صادر نمیکنم. ببینید چه حادثهاى در دنیا به وجود مىآید. امروز ما نمیتوانیم این کار را بکنیم، چون به این درآمد احتیاج داریم. اگر یک روزى اقتصاد کشور از درآمد نفت و صادرات نفت بریده شود، این توان را ملت ایران و نظام اسلامى در ایران به دست خواهد آورد؛ که تأثیرگذارىاش در دنیا فوقالعاده است. ما باید به اینجا برسیم. خب، این حمایت میخواهد؛ باید از صادرات حمایت بشود.
دیدار فعالان بخشهاى اقتصادى کشور – ۲۶/۰۵/۱۳۹۰
تحریم اقتصادی
شگرد
میتوانیم به شکلهاى مختلف با تحریمها مقابله کنیم: یا با دور زدن تحریمها – که شگرد خوب و جالب و ظریفى است و خوب است که دولت و ملت این شگرد را به کار ببرند – یا از جهت رو آوردن به ظرفیتهاى درونىاى که کار بنیادى و زیربنائى است و حتماً باید انجام بگیرد و تا حالا هم انجام گرفته.
دیدار فعالان بخشهاى اقتصادى کشور – ۲۶/۰۵/۱۳۹۰
خصوصیت منفی
اسلام نمیگوید که مردم بایستى با ریاضت و زهد آنچنانى زندگى کنند؛ نه، معمولى زندگى کنند، متوسط زندگى کنند. اینکه مىبینید بعضى از فضولهاى خارجى، دولتهاى خارجى، دائم و دمبهساعت، چندین سال است که ملت ما را تهدید میکنند که تحریم میکنیم، تحریم میکنیم، تحریم میکنیم – بارها هم تحریم کردهاند – به خاطر این است که چشم امیدشان به همین خصوصیت منفى ماست. ما اگر آدمهاى اهل اسراف و ولنگارى در خرج باشیم، ممکن است تحریم براى آدم مسرف و ولنگار سخت تمام بشود؛ اما ملتى که نه، حساب کار خودش را دارد، حساب دخل و خرج خود را دارد، حساب مصلحت خود را دارد، زیادهروى نمیکند، اسراف نمیکند. خوب، تحریم کنند. بر یک چنین ملتى از تحریم ضررى وارد نمیشود
خطبههاى نماز عید سعید فطر – ۲۱/۰۷/۱۳۸۶
اقتصاد مقاومتی
ما باید یک اقتصاد مقاومتىِ واقعى در کشور به وجود بیاوریم. امروز کارآفرینى معناش این است
دیدار جمعی از کارآفرینان سراسر کشور – ۱۶/۰۶/۱۳۸۹
مذاکره
خیال نکنید که حالا اگر با امریکا رابطه برقرار شد، یا مذاکره شد، دیگر از سوى امریکا، اندکى حرف نازکتر از گل هم به جمهورى اسلامى گفته نخواهد شد؛ نه. بسیارى از کشورها با امریکا رابطه هم دارند، خیلى هم روابطشان علىالظّاهر در سطح جهانى خوب و صمیمى و مؤدّبانه است؛ درعینحال امریکا هرجایى که لازم باشد، ضربهى خودش را مىزند؛ محاصرهى اقتصادى مىکند، تحریم مىکند!
خطبه های نماز جمعه تهران – ۲۶/۱۰/۱۳۷۶
از کی گرفت؟
من مقالهاى را میخواندم که از یک روزنامهى آمریکائى نقل کردند که همین دو سه روزه منتشر شده. میگوید ایران در مسئلهى هستهاى یک استثناء است. چین به مسئلهى هستهاى رسید، از کى گرفت؛ پاکستان رسید، از کى گرفت؛ هند رسید، از کى گرفت؛ ایران از کى گرفت؟ آن مقاله مینویسد: از هیچ کس. این در شرائطى بود که هم تحریم بود و امکانات پیشرفت هستهاى به او نمیدادند، و هم با او مبارزه میکردند؛ مثل همین ویروس رایانهاى که داخل تشکیلات ما فرستادند. دانشمندان ما، جوانهاى ما در مقابل اینها ایستادند، پیش رفتند و نقشهى دشمن را خنثى کردند. او حتّى به ترور دانشمندان هستهاى ما اشاره میکند. اینها چیزهائى است که دشمنان ما دارند میگویند. این مقاله در روزنامهى واشنگتن پست درج شده است.
دیدار مسئولان نظام جمهورى اسلامى ایران – ۱۶/۰۵/۱۳۹۰
خنثی
این تحریمها خنثى خواهد شد؛ شما بدانید. اینجور نیست که اینها بتوانند و طاقت بیاورند که این حرکت و این رفتار را مدت طولانى ادامه بدهند؛ این امکانپذیر نیست؛ یعنى دنیا این را نمیپذیرد. امروز دنیا، دنیائى نیست که به حرف آمریکا گوش کنند؛ ولو حالا نمایندهى ویژهى او به فلان کشور برود، مؤاخذه کند، چه کند. حالا یک چند وقتى این ادامه خواهد داشت، اما این قابل ادامه نیست.
دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت – ۰۶/۰۶/۱۳۹۰
جهاد اقتصادی
مجاهدت
یکى از قلمهاى مجاهدت اقتصادى مردم این است که بروند سراغ کالاى ساخت داخل؛ آن را بخواهند.
دیدار هزاران نفر از کارگران سراسرکشور – ۰۷/۰۲/۱۳۹۰
آگاهی
مشارکت مستقیم مردم در امر اقتصاد، لازم است. این نیازمند توانمند شدن است، نیازمند اطلاعات لازم است؛ که اینها را باید مسئولین در اختیار مردم بگذارند و امیدواریم انشاءاللَّه این روند روزبهروز توسعه پیدا کند. البته رسانهها نقش دارند، رادیو و تلویزیون نقش دارند، میتوانند مردم را آگاه کنند؛ دولت هم باید فعال برخورد کند.
حرم مطهر رضوی در آغاز سال ۹۰ – ۰۱/۰۱/۱۳۹۰
مدرسه جهاد
شما حتّى سر یک کلاس، یک معلم هم که باشید، میتوانید در این جهاد اقتصادى سهیم باشید؛ این فرهنگ را به این جوان، به این نیروى انسانىِ فردا تعلیم میدهید؛ این میشود جهاد اقتصادى. در هر بخشى که باشید، میتوانید در این جهاد سهیم باشید.
در جمع مردم و کارکنان صنعت نفت عسلویه – ۰۸/۰۱/۱۳۹۰
تمرکز دشمن
امروز دشمن براى مبارزهى با اسلام و جمهورى اسلامى، بر روى مسئلهى اقتصاد متمرکز شده است. نه اینکه عرصههاى دیگر را فراموش کردند؛ نه، در زمینهى فرهنگ و در زمینهى امنیت و در زمینهى سیاست و در همهى زمینهها علیه نظام جمهورى اسلامى آنچه از دستشان برمىآید، میکنند – حالا شکست میخورند، مطلب دیگرى است؛ اما آنها تلاش خودشان را میکنند – لیکن تمرکز عمدهى آنها بر روى مسائل اقتصادى است. براى اینکه مردم را از دولت جدا کنند، از نظام جدا کنند، فاصله و شکاف ایجاد کنند، دنبال این هستند که در مسئلهى اقتصادى کشور مشکل ایجاد کنند. پس جهاد اقتصادى لازم است.
دیدار هزاران نفر از کارگران سراسرکشور – ۰۷/۰۲/۱۳۹۰
حضور مردم
هر جائى که مسئولین کشور توانائىهاى مردم را شناختند و به کار گرفتند، ما موفق شدیم. هر جائى که ناکامى هست، به خاطر این است که ما نتوانستیم حضور مردم را در آن عرصه تأمین کنیم.
حضور مردم چه جورى است؟ این، همان نکتهى اصلى است. اینجاست که مسئولین باید زمینهها را، مدلها را، فرمولهاى عملى و قابل فهم عموم را، فرمولهاى اعتمادبخش را براى مشارکت مردم فراهم کنند. در هر بخشى میشود این کارها را کرد. هم قوهى مجریه، هم قوهى قضائیه، هم قوهى مقننه به شیوهى خاص خود میتوانند این را تأمین کنند؛ از ابتکار مردم، از فکر مردم، از نیرو و انگیزهى مردم، از نشاط جوانىِ جوانان ما – که قشر عظیم و وسیعى هستند – میتوانند استفاده کنند؛ این جزو کارهائى است که باید انشاءاللَّه با سازوکار شفاف از سوى مسئولین انجام بگیرد. البته کارهائى در زمینههاى مختلف شده است، راههائى باز شده است؛ اما بیش از این میشود کار کرد و حضور همهى مردم را تأمین کرد، تا یک جوان، یک پیر، یک صنعتگر، یک مبتکر بداند که در این حرکت عمومى در کجا قرار میگیرد.
اجتماع بزرگ مردم کرمانشاه – ۲۰/۰۷/۱۳۹۰
اخلاق حیوانی
امروز در جامعهى ما، هستند کسانى که درآمدهاى زیادى دارند. حال یا تخصص آنها تخصص مورد نیازى است، یا افراد کمى آن تخصص را دارند. به هر جهت و به هر دلیل، درآمدهاى زیادى دارند. آیا این همه درآمد را باید صرف خودشان کنند؟ این اخلاق مادى است. این اخلاق شیطانى است. به تعبیر درستتر، این اخلاق حیوانى است. حیوان هرچه دارد، مال شخص خودش است. اخلاق انسانى و بخصوص آن اخلاق والاى اسلامى، این طور حکم نمىکند. آنچه شما دارید، باید پس از آنکه نیاز ضرورى خودتان را تأمین کردید و خواستههاى خودتان را عمل نمودید، براى بقیهى انسانهایى که در آن جامعه هستند صرف شود. همسایهى شما اگر نیازى دارد، صرف او شود. خویشاوند شما اگر نیازى دارد، صرف او شود. فرض کنید امروز در جامعهى ما، مدرسهسازى یک مسألهى مهم است. ساختن فضاهاى آموزشى، یا همین رسیدگى به عقبافتادهها و معلولین جسمى و ذهنى، یک کار مهم است. کسانىکه امکان مالى دارند، بسیار شایسته است و از لحاظ اخلاقى یک فریضه است که بخشى از ثروت خودشان را براى اینها صرف کنند. این، همان دگرگونى اخلاقى است.
دیدار کارکنان «وزارت آموزش و پرورش»، «سازمان بهزیستى» و «سازمان تأمین اجتماعی»
| نویسنده : Moh3n_azaنظر