محسن رضايي: جهاد اقتصادي؛ مهمترين عنوان اقتصاد ملي ايران است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: نامگذاري امسال به عنوان" جهاد اقتصادي"مهمترين عنواني است كه تاكنون در اقتصاد ملي ما مطرح شده است.
به گزارش واحد مركزي خبر؛ محسن رضايي در سخنان پيش از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران با تبريك عيد سعيد نوروز به ملت ايران گفت: اميدواريم سال 90 سال پر افتخار ديگري براي ملت باشد.
وي افزود: تبريك دوم به مناسبت سالروز عمليات پيروزمندانه فتح المبين است كه سال 1361 در همين روزها صورت گرفت و بيش از 2 هزار و 700 كيلومتر مربع از خاك ايران از جمله شهرستان شوش آزاد شد كه فتح بزرگي بود و در سرنوشت جنگ تحميلي نقش مهمي داشت.
رضايي گفت: سومين تبريك به مناسبت 12 فروردين روز جمهوري اسلامي ايران است كه ملت ايران با انتخاب نظام سياسي خود نقطه عطفي در تاريخ اين كشور گشود.
پ.ي.نوشت 1 : جهاد اقتصادي لازمه جهاد ملي
پ.ي.نوشت 2 : اقتصاد بزرگ، پشتوانه امنيت ملي
پ.ي.نوشت 3 : لزوم بسيج نيروهاي انقلاب براي پيشرفت شتابان كشور
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
تازيانه به دريا
امروزه با بالا رفتن هزينه هاي جنگ نظامي در بين كشورها و استفاده از قدرت نرم در مواجهه كشور ها با يكديگر موضوع جنگ اقتصادي در اولويت برخورد كشور ها با يكديگر قرار دارد كه شالوده اصلي اين برخورد جديد را تحريم هاي اقتصادي تشكيل مي دهند.
براي مقابله كشورها با يكديگر در حوزه اقتصادي اولين مفهومي كه با آن در اين مساله برخورد مي كنيم ((تحريم هاي اقتصادي)) نام دارد. از آنجا كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي پايگاه اصلي ايالات متحده در منطقه از دست رفت. و بعد از آزمودن شيوه هاي مختلف ديگري (جنگ، ترور، فرقه سازي و خرابكاري) براي براندازي جمهوري اسلامي در طول ساليان متمادي، يكي از اصلي ترين شيوه هاي برخورد نظام سلطه به رهبري ايالات متحده همواره تحريم اقتصادي بوده است. لذا با نگاهي گذارا به اين مقوله مي توان دريافت كه اين شيوه از برخورد از چه جايگاهي در سياست خارجي آمريكا براي مهار انقلاب اسلامي برخوردار است. و جمهوري اسلامي در مواجهه با آن چگونه توانسته است بر اين تحريم ها فائق بيايد. با توجه به اين موارد ابتدا به تعريف تحريم اقتصادي مي پردازيم و سپس با مرور اهداف آن به ذكر سابقه اي از تحريم هاي اقتصادي عمده در دنيا پرداخته و در پايان با توجه به تحريم هاي اقتصادي ايران به بررسي اثرات آن بر اقتصاد ايران خواهيم پرداخت.
پ.ي.نوشت 1 : تحريم ايران = تازيانه به دريا
پ.ي.نوشت 2 : تحريم هاي اقتصادي از ديدگاه تئوريك
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
انحراف در شعار سال 91
بنام خدا
دومين جلسه از سلسله جلسات اقتصادي جنبش عدالت خواه دانشجويي با حضور مرتضي فيروز آبادي در سالن كوثر دفتر تشكلهاي دانشجويي واقع در چهارراه كالج برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجويان ايران» در اين جلسه فيروزآبادي به موضوع “برداشت هايي كه نبايد از شعار سال بشود” پرداخت.
وي با بررسي صحبت هاي رهبر معظم انقلاب در پيام نوروزي و بيانات رهبري در حرم رضوي، برخي از ابعاد پنهان شعار امسال را بازگو كرد و با تنبه از فهم اشتباه از شعار سال، هرگونه برداشت ناصحيح را در اين مورد، باعث به انحراف رفتن شعار و تأثير معكوس دانست.
پ.ي.نوشت 1 : برداشت واقعي از شعار سال
پ.ي.نوشت 2 : مساوي گرفتن "حمايت از كار" با "حمايت از كارگر"
پ.ي.نوشت 3 : معني حمايت را فشل كندگي در نظر نگيريم
پ.ي.نوشت 4 : توليد ملي با اقتصاد مساوي گرفته نشود!
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
چالش هاي جدي و مهم در بخش توليد
به نام خدا
هماكنون حمايت نكردن از بخش توليد در كشور، دغدغه اصلي به ويژه بخش خصوصي است؛ بنابراين، توجه به بخش توليد و افزايش بهرهوري و نيز صيانت از سرمايههاي ملي با چالشهاي جدي روبهروست كه ميبايست در مرحله نخست، اين چالشها شناسايي و رفع و زمينه براي ايجاد بهرهوري و اشتغال پايدار فراهم شود، ولي اين موانع كدام است؟
پ.ي.نوشت1 : لازمه ايجاد اشتغال پايدار!!؟
پ.ي.نوشت2: ناكامي هاي خصوصي سازي در كشور
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
توسعه اقتصادي لازمه توليد ملي
بسمه تعالي
در بخش هاي مختلف توليدي كشور اعم از صنايع؛كشاورزي و.... يكي ازفاكتورهاي مهم موفقيت كه موجب توسعه اقتصادي مي گردد توجه به نخبگان كشور است درحال حاضر واقعيتهاي اقتصادي كشورهاي پيشرفته وتوسعه يافته اي همچون ژاپن و كانادا نشان دهنده موفقيت چشمگير اقتصادي اين كشورها براساس توجه به نيروي انساني نخبه ميباشد اما واقعيات كشور ما نشان دهنده خروج سالنه انبوه نيروي هاي انساني نخبه وصاحب ايده اي است كه سالانه بابت اين خروج حداقل 50 ميليارد تومان فقط بابت هزينه هايي كه منجر به سرمايه گذاري بابت تحصيل ايشان شده است كشور متحمل خسارت مي شود و همين نيروهاي نخبه و صاحب فكر با آغوش باز از سوي كشورهاي توسعه يافته مورد پذيرش وحمايت قرار مي گيرند و با با اعطاي امكانات مناسب معيشتي ومالي و تحقيقاتي منشاء توليد ثروت فراواني از رهگذر تحقق ايده هاي خلاقانه و بكارگيري در جايگاه مناسب با علائق در اين كشورها ميشوند.... در اهميت حمايت از نخبگان همين بس كه وقتي تصدي بخش هاي اقتصادي و صنعتي وكشاورزي كشور بدست نيروهاي خلاق ونخبه باشد يقينا ضمن هدايت ومديريت صحيح اين واحدها و تحقق ايده هاي خلاقانه و تحول در ارائه خدمات و توليدات متناسب با توان رقابت با انواع خارجي در جهت حفظ و حتي گسترش اشتغال وتوليد با كيفيت گام برداشت.
پي نوشت:لازمه تحقق مقام معظم رهبري در نامگذاري سال جديد چيست؟
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
افزايش روحيه براي استفاده از توليد ملي
بسم الله الرحمن الرحيم
يكي از مشكلات فقدان الگوي مصرف و عدم استنكاف از اسرافها و تبذيرهائيست كه هر كدام به تنهايي، فلج كننده اقتصاد يك كشور و تثبيت ادامه وابستگي به واردات كالاهاي خارجي بخاطر تقاضاي بسيار بالا و فقدان توان عرضه در توليد داخلي است. حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه ايراني كه مستلزم عبور از اين مشكلات و موانع اساسي است، بايد به يك نهضت همه جانبه مبدل گردد تا سرمايه گذار ايراني، صحت ادعاي ما را در تحقق اين شعار سالانه به عينه نظاره كند و فضاسازي منفي رسانه هاي بيگانه نتواند در او تاثيرگذار باشد و او به انگيزه كمك به اقتصاد ملي و معيشت هموطنانش، در كشور خود سرمايه گذاري كرده و مردم و بخصوص جوانان را از مواهب آن بهره مند سازد.
با حمايت از توليدات داخلي و مصرف بيشتر كالاهاي داخلي در بلندمدت ميتوان بهرهوري و كارايي نيروي كار و سرمايه را افزايش داد.
پي نوشت 1:يكي از را ه هاي حمايت از توليدات ملي چيست؟
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
اتحاد ملي...توليد ملي
به نام خدا
زنجيره زيبايي است؛ اتحاد ملي و انسجام اسلامي، نوآوري و شكوفايي، اصلاح الگوي مصرف، همت مضاعف و كار مضاعف، جهاد اقتصادي و اينك: توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني. زنجيره از آن جهت كه همه در راستاي يكديگرند و زيبا از آن جهت كه هيچ يك در يكسال پايان نمييابند و منحصر به زمان خاصي نيستند و در همه قالبها و بخشها معنا دارند و به بخش خاصي محدود نميشوند. وقتي به صنعت برق مينگريم گويي فقط براي صنعت برق گفته شدهاند و وقتي به بخش كشاورزي يا ساير بخشهاي صنعت مينگريم حس ميكنيم ويژه آن بخش است. زنجيرهاي زيبا كه هر يك به تنهايي ميتواند باعث تحول جاندار و پر محتوا شود و همه با هم كامل كنندهي سير تكاملي توسعه و اعتلا است.
پي نوشت 1:چگونه ميتوان صنعت برق كشور را در همه دنيا پر آوازه كرد؟
پي نوشت 2:مهمترين مولفه هاي بهبود فضاي كسب و كار چيست؟
پي نوشت 3:نخستين اقدام براي حمايت از كار و سرمايه ايراني چيست؟
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
راه نجات افزايش توليد ملي ; اشتغال
بسمه تعالي
زمينه رشد در هر كشوري نيازمند پيش زمينه هايي است كه يكي از آن ها توليد ملي است كه مي تواند زمينه هاي اشتغال را در كشور افزايش دهد و در نتيجه منجر به ايجاد ثروت و اشتغال بيش تر در بخش هاي مختلف اقتصادي، سياسي و اجتماعي شود؛ ضمن آن كه توليد به معني ارزش نهادن به منافع ملي كشور نيز است.
در اين باره مي توان گفت كه واردات بي رويه كالا و اجناس در سال هاي اخير، لطمات زياد و جبران ناپذيري بر پيكر اقتصادي كشور وارد كرده است. با توجه به اين كه هم اكنون نرخ بيكاري در كشورمان در حدود دو رقمي است و به اين موضوع اضافه كنيد شكست و تعطيلي برخي از واحدهاي اقتصادي در ولايات هرات، كابل، مزار، قندهار و جلال آباد را كه خود كمكي هستند بر افزايش بيكاري در كشور.
هم چنين كارشناسان مسايل اقتصادي كشور معتقدند، فرهنگ توليد و زحمت بايد جاي گزين فرهنگ واردات شود، كه اين امر هم توجه بيش تر دولت بر توليد ملي بوده كه اساسات آن را در اختيار مولدين قرار دهد.
پي نوشت 1:كشور نياز مبرم به توليد دارد!
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
اموزش چه تاثيري بر توليد ملي دارد؟
به نام خدا
از ديرباز ارتقاي علم و فناّوري و تبعات آن در پيشرفت اقتصادي،اجتماعي و فرهنگي از ديدگاههاي مختلف مورد توجه قرار گرفته و عوامل مؤثر در اين پيشرفت در منابع مختلف بررسي شده است.
منابع انساني،طبيعي،و سرمايهاي را ميتوان به عنوان عوامل توسعهء كشور در زمينههاي گوناگون مورد مطالعه قرار داد. منابع انساني به عنوان مهمترين عنصر توسعه وابسته به عوامل متعددي است.
پي نوشت 1: براي توسعهء منابع انساني،نياز به تحول فرهنگي است؟!
پي نوشت2:عوامل توسعه اقتصادي اجتماعي و فرهنگي؟
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر
راهكار هاي حمايت از توليد ملي
بسم الله الرحمن الرحيم
توليدي كه بر پايههاي سرمايههاي انساني و اجتماعي شكل گيرد، سرريزهاي مثبت خارجي (صرفههاي ناشي از مقياس، افزايش توان رقابت پذيري، افزايش بهره وري و غيره) خواهد داشت و اين سرريزها عامل بالا بردن بيشتر توليد شده و از سويي با ايجاد بسترهاي خصوصي سازي و كارآفريني در كنار فراهم كردن ابزار بهره وري (سرمايههاي انساني و اجتماعي) تمايل به سرمايهگذاري در توليد را افزايش داده و بازار را به سمت رقابتي شدن ميبرد و آنجاست كه قيمت رقابتي يكي از ثمرات مثبت بازار رقابتي است، شكل ميگيرد.
به اين ترتيب، در شرايطي كه تمايل به سرمايه گذاري در توليد وجود ندارد، افزايش هزينههاي توليد به اميد رقابتي شدن نه تنها عامل رقابتي شدن نميشود، بلكه بيشتر از آن كه عامل افزايش انگيزههاي سرمايه گذاري مولد باشد، با مولد كشي و از بين بردن انگيزههاي مولد، نامولد پروري خواهد كرد.
پي نوشت 1: راه اصلي قوي شدن خود به خودي توليد ملي چيست؟
ادامه مطلب | نویسنده : Moh3n_aza
نظر